klassiek voor kidsTegenwoordig is men steeds meer bezig met het klassieke muziek voor kinderen. Sommige mensen zijn van mening dat zware stukken zoals Assepoester en Het Zwanenmeer niet geschikt zijn voor kinderen. Edwin Rutten denkt hier anders over.

Jonge kinderen staan ervoor open

“Ik gun anderen waar ik zelf zoveel plezier van heb gehad. Muziek kan geweldig troostrijk en energetisch werken.”

Rutten staat bekend om zijn passie voor kinderen in aanraking te brengen met klassieke muziek. Hij zegt dat alleen al het draaien ervan op scholen ervoor zorgt dat kinderen eraan gewend raken. Ook de zware stukken als Assepoester en Het Zwanenmeer zijn geschikt voor kinderen, zolang ze maar interesse tonen.

‘Klassiek voor Kids’

Acteur en verteller Edwin Rutten heeft Assepoester en Het Zwanenmeer bewerkt voor kinderen. Op zijn nieuwste cd ‘Klassiek voor Kids’ is dit alles en meer terug te vinden. Hij zegt zich te willen richten op kinderen tussen 0 en 12 omdat hun geest nog open staat voor alles, ze nieuwsgierig zijn en ze geen vooroordelen hebben. Hij wil ze de muziek aanreiken zonder dat het een ‘moeten’ wordt. In het radio fragment is een stuk te beluisteren van de nieuwe cd.

“Het wordt op scholen gebruikt en gedraaid en ik zal je zeggen, dat is een kick dat dat gebeurd!”
speel af
pauzeer