80a65589f5b37fa7b659d6e2dfe6573fEEEmerging staat voor Emerging European Ensembles. Het is een project van het Franse Centre Culturel de Rencontre d’Ambronay, gefinancierd door de EU met als doel het vinden, selecteren en trainen van de meest veelbelovende jonge ensembles.
Het betreft een lange termijn project, waarin de ensembles worden ondersteund voor een periode van een tot drie jaar. In het eerste jaar worden zes ensembles ondersteund, het tweede jaar vier en het laatste jaar twee ensembles. Jaarlijks worden zes nieuwe ensembles geselecteerd.

Het programma is bedoeld voor Europese ensembles voor oude muziek die minder dan drie jaar geleden zijn opgericht, met tussen de twee en twintig leden en met maximaal een gemiddelde leeftijd van 32 jaar.

Méér dan enkel muziek maken..

Een ensemble is meer dan enkel muziek maken. De uitgekozen ensembles kunnen rekenen op een brede professionele ondersteuning, waaronder:

  • ondersteuning bij realisatie van geschikte werkcondities, zoals bijvoorbeeld repeteerruimte
  • ondersteuning bij organisatie van tours en concerten
  • ondersteuning bij promotie (website, social media, opnames,…)

Organisator Ambronay kan rekenen op de ondersteuning van een netwerk van acht co-organisatoren, waaronder the National Center for Early Music (NCEM) uit Engeland, de organisator van onder andere het York Early Music Festival. In het filmpje is een voorbeeld te zien van de ondersteuning die het NCEM biedt.

Pak die kans…

Geïnteresseerde ensembles hebben nog maar even de tijd om zich aan te melden op de pagina van Ambronay. De aanmeldingen voor 2014 dienen vóór 30 juli ontvangen te zijn. De audities zullen in december 2014 plaatsvinden.